Skip to content

Peter Forsberg: Avskedstal vid presskonferens

Om

Talare

Peter Forsberg
Is-hockeyspelare

Datum

Tal

God afton. Tiden har till slut kommit.
Jag är här i kväll för att meddela att jag lägger av med ishockeyn. En sak är säker – jag kommer inte att behöva tvivla på mig själv. Jag försökte verkligen. Och jag försökte och försökte. Jag är verkligen säker på mitt beslut den här gången.
För sex veckor sen åkte jag skridskor hemma i Sverige och det kändes ganska bra, bättre än vad det har känts på en lång tid. Jag tyckte att jag var tvungen att ge det en chans till.
Förra söndagen bestämde jag mig för att ge det en chans. Jag minns att jag sa till alla att jag inte visste hur det skulle gå, men vi skulle ge det en chans. Men efter den här helgen kom jag till den tråkiga slutsatsen…att jag måste lägga av. Det var inget lätt beslut. Men tro mig, vägen hit har varit ännu tuffare.
Genom min karriär har jag genomgått 25 operationer. Jag har lovat min fästmö Nicole att jag inte ska riskera min hälsa längre. Först och främst vill jag tacka Nicole, mina föräldrar, min bror, alla mina bästa vänner där hemma, för att de varit där för mig genom karriären.
Jag får ta en sekund här…
Jag har varit omgiven av fantatiska lagkamrater, tränare, coacher under hela min karriär. Det är för många för att peka ut några särskilda just nu, men jag uppskattar allt ni har gjort för mig.
Hur som helst, jag vill tacka Jerry Trempe på Bauer-fabriken i Montreal, som har gjort minst 200 par skridskor för mig under de sista åren. Det är perfekt för mig att meddela beslutet att jag lägger av här i Denver, som en spelare i Colorado Avalanche. Jag vill verkligen tacka organisationen för allt de har gjort för mig, även den senaste möjligheten jag fick här. Jag kommer för alltid vara tacksam för det.
Jag vill tacka Pierre Lacroix, Don Baisley. De två männen har varit väldigt viktiga för mig under hela karriären och jag kan inte tacka dem nog. 
Till sist skulle jag vilja tacka de fantastiska fansen i Denver och runt om i världen, för deras fantastiska stöd och hur de har tagit emot mig

Taggar